Mēs visi bez izņēmuma ēdam makaronus, rīsus, griķus. To gatavošanas noteikumi parasti ir standarta, atšķirība ir tikai niansēs. Tomēr ir neliela viltība, lai uzlabotu šo produktu garšu, aromātu un izskatu.
Viena no mājsaimnieču izmantotajām metodēm ir sauso produktu, īpaši makaronu, iepriekšēja apcepšana.
Kas attiecas uz makaroniem, tad īpaši noderīgi ir tos cept, ja tie paredzēti zupai, Tad tie vārīšanas laikā “neizplūdīs” un saglabās savu sākotnējo formu, kas ietekmē ne tikai gatavā ēdiena izskatu, bet arī tā garšu. Zupa garšo daudz labāk.
Lasi arī: Kāpēc pieredzējušas saimnieces liek apavos nomizotu kartupeli: padoms, kurš noderēs katram
Tādā pašā veidā jūs varat pagatavot makaronus “po flotski”. Katliņu nemaz nevajag. Pietiekami, lai būtu panna. Pēc makaronu apcepšanas tos izņem un šajā pannā gatavo pārējās sastāvdaļas. Tad uz tiem uzber apceptos makaronus un pievieno nelielu daudzumu ūdens.
Kas attiecas uz graudaugiem, šī metode ir lieliski piemērota griķiem. Cepšanas laikā parādās pārsteidzošs aromāts. Un gatavie griķi iegūst ļoti patīkamu garšu.
[…] Kāpēc uz pannas apcept nevārītus makaronus: gudru saimnieču viltība […]